Demo Site

DeviantArt EditorAnda boleh memuat turun wallpapers di dalam akaun Deviantart Editor ini dengan cara berikut:
1-Klik pada gambar yang anda inginkan
2-Klik "Go to deviantion page"
3-Kemudian klik "Download Image di sebelah kanan page deviantart.
4-Siap!

Tuesday, January 6, 2009

Tanah Palestin dari atas

INI adalah beberapa snapshot yang saya ambilkan menerusi application Google Earth. Pemandangan ini saya tidak pasti waktu dirakamkan oleh perisian tersebut memandangkan ia bukanlah update setiap minit atau saat. Saya juga hanyalah menggunakan produk freeware. Bukan berbanyar. Ada mengatakan setahun sekali di update, atau 6 bulan, atau sejam. ( Sejam tak mungkin ) kerana saya menandakan beberapa mark pada peta tersebut dimana objek yang saya tanda tidak bergerak walau melebihi 5 jam.

Walaubagaimanapun, bukanlah tempoh itu menjadi ukuran di sini. Isu Palestin yang perlu diambil perhatian. Lewat sehingga hari ini, media tidak putus-putus melaporkan keadaan di sana. Sehingga angka kematian warga Palestin daripada 0 terus ke 400 lebih dan 2000 cedera, termasuk parah. Masuk hari ke-8, rejim Zionis yang terus diarahkan oleh si Ehud nyanyuk ini mula mara melalui darat selepas tidak puas membunuh nyawa daripada udara. Inilah sikap Zionis yang gilakan kuasa pemerintahan dengan meluaskan tanah yang dirampas dengan menghalakan peluru tanpa mengira siapa mangsa. Dihalakan pula bom kimia fosforus putih yang boleh membakar kulit sesiapa apabila terkena. Kereta kebal? Tak usah cakap. PBB pula mandul. Agaknya terlalu kecut dengan mereka atau ada udang disebaliknya?

Bagaimana pula dengan pelarian Palestin yang berada di Sempadan Rafah? Di saat ini, Mesir diberi perhatian oleh media seolah-olah ada unsur penekanan kepada Negara Mesir ( dalam isu membuka sempadan tersebut kepada rakyat Palestin ). Ya, setahu saya ia tidak dibuka sepenuhnya sehingga kini. ( Kalau sahabat ada sumber terbaru, boleh beritahu kepada saya ) Tetapi Mesir bukanlah semboreno dalam perkara ini. Mesir sebenarnya membuka sempadan apabila ada rakyat Palestin yang cedera untuk dirawat. Kita tidak boleh menegaskan supaya sempadan itu dibuka dengan sembarangan kerana akhirnya ia akan memberi untung yang berlipat kali ganda kepada Rejim Zionis untuk mara pula ke tanah Rafah. Jadi, hati-hatilah dengan tindakan kita terutamanya isu di sempadan. Masing-masing negara ada jalan ikhtiarnya apabila berlaku saat sebegini genting . Tidak boleh menuding jari ke arah Mesir untuk berhemah kepada rakyat Palestin di Rafah. Setiap negara ada peranan. Dan yang paling besar juga adalah negara yang ada suara dalam PBB. Tapi, mungkin terkena asap fosforus agaknya. Mata rambang, kulit terbakar...mati akal nampaknya. Tindakan demi tindakan terus kita lontarkan, akhirnya hanya seorang sahaja tentera Zionis mati katak di tanah Gaza. Satu nafas ini mati mungkin terkena peluru sesat atau peluru dari kita? Ask your self.

Saya sediakan link ini untuk anda mengenali peta Israel secara lebih dekat :
http://www.eyeonisrael.com/map_Israel.html

Satu doa, sejuta peluru balas untuk Israel. Amin


Tanah Israel

Jarak pemandangan diantara Gaza ke Rafah

Sempadan Rafah

Pusat sempadan Rafah0 comments:

Fan

Feed Galeri

Feed Video

Hits Pengunjung